Kurs z obsługi małej gastronomii - gofry, wafle, naleśniki

Cel kursu:

Celem kursu jest przygotowanie uczestników do pracy przy obsłudze małej gastronomii z uwzględnieniem takich procesów roboczych jak:

  • przygotowanie gofrów,
  • przekładanych wafli,
  • naleśników.

Stanowisko pracy do podjęcia po ukończonym kursie :

  • kucharz,
  • pomocnik kucharza,
  • pracownik małej gastronomii,
  • pracownik firmy cateringowej,

Informacja o przyszłym prawdopodobnym pracodawcy :

  • bary, restauracje,
  • inne placówki gastronomiczne,
  • firmy cateringowe.

Tematyka szkolenia :

  • BHP,
  • surowce gastronomiczne,
  • maszyny i urządzenia,
  • stanowisko pracy,
  • obróbka wstępna surowców,
  • obróbka termiczna mięsa,
  • sporządzanie potraw z mięsa,
  • sporządzanie potraw z ryb,
  • sporządzanie potraw z podrobów,
  • sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich,
  • przygotowanie sosów gorących,
  • przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących,
  • przygotowanie zakąsek, surówek i sałątek,
  • sporządzanie potraw dietetycznych,
  • sporządzanie potraw wegetariańskich,
  • sporządzanie zup,
  • sporządzanie potraw z półproduktów i produktów gotowych (kanapki, frytki, zapiekanki).

Wymagania:

  • ukończone 18 lat życia,
  • wykształcenie zawodowe lub średnie,
  • dobry stan zdrowia.

Sposób zakończenia kursu:

  • egzamin wewnętrzny

Kontakt:

OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W LUBACZOWIE

37-600 Lubaczów, ul. Rynek 25
Kom.: 692-445-016
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00