Kurs kucharza małej gastronomii

Kurs w całości opiera się na zdobyciu umiejętności manualnych z zakresu szeroko rozumiałej branży gastronomicznej w tym wiedzy teoretycznej i praktycznej. Kurs składa się z 120 godzin i realizowany jest w Restaruracji na terenie miasta Jarosławia pod okiem Mistrza Gastronomii oraz osoby posiadającej uprawnienia gastronomiczne z zakresu carvingu jak i prowadzenia własnej działalności gastronomicznej.

Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.:

  • planowania produkcji,
  • surowców gastronomicznych,
  • maszyn i urządzeń gastronomicznych,
  • obróbki wstępnej surowców,
  • technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek,
  • wypieku ciast,
  • sporządzania deserów i napojów,
  • sporządzanie potraw specjalistycznych,
  • ekspedycji wyrobów kulinarnych wraz z pełnymi elementami carvingu.

Wymagania:

  • ukończone 18 lat życia,
  • posiadanie aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych

Kontakt:

OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W JAROSŁAWIU

37-500 Jarosław, ul. Świętego Ducha 8 - Dom Rzemiosła II piętro
Kom.: 692-445-014 / 510-998-014
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00