Kurs kucharza
Kurs kucharza pozwoli Ci na znalezienie pracy w wielu lokalach gastronomicznych na terenie całej Europy. Celem jego jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.:
- planowania produkcji,
- surowców gastronomicznych,
- maszyn i urządzeń gastronomicznych,
- obróbki wstępnej surowców,
- technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek,
- wypieku ciast,
- sporządzania deserwó i napojów,
- sporządzania potraw specjalistycznych,
- ekspedycji wyrobów kulinarnych.
Czas trwania kursu uzależniony jest od potrzeb uczestników jednak nie mniej niż 80 godzi.
Kontakt:
OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W SANOKU
38-500 Sanok, ul. Matejki 7A
Kom.: 510-998-004
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00