Print

Kucharz

Poniedziałek, 25 styczeń 2021 - czwartek, 11 luty 2021

Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Stalowej Woli, Al. Jana Pawła II 25 A pok. 906, Stalowa Wola

tel. 510998022, 692445022, e-mail: stalowawola@zdz.rzeszow.pl

Print Gastronomiczne

Kurs kucharz

Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.:

planowania produkcji,
surowców gastronomicznych,
maszyn i urządzeń gastronomicznych,
obróbki wstępnej surowców,
technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek,
wypieku ciast,
sporządzania deserów i napojów,
sporządzanie potraw specjalistycznych,
ekspedycji wyrobów kulinarnych wraz z pełnymi elementami carvingu.

Wymagania:

ukończone 18 lat życia,
posiadanie aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych