fbpx

Kucharz małej gastronomii

Data rozpoczęcia kursu: środa, 09 październik 2019

Ośrodek Kształcenia Zawodowego , Świętego Ducha 8, Jarosław, 37-500

510998014

Gastronomiczne

 

Zapraszamy na kurs "Kucharz małej gastronomii I i II stopnia" w Jarosławiu.

Kurs w całości opiera się na zdobyciu umiejętności manualnych z zakresu prowadzenia samodzielnie działalności gastronomicznej w tym wiedzy teoretycznej i praktycznej. Kurs składa się z 120 godzin i realizowany jest w Restauracji na terenie miasta Jarosławia pod okiem Mistrza Gastronomii (Kucharza) oraz osoby posiadającej uprawnienia gastronomiczne z zakresu carvingu jak i prowadzenia własnej działalności gastronomicznej. 

Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych wraz z pełnymi elementami carvingu.

ZAPRASZAMY!