Kurs kucharza

Kurs kucharza pozwoli Ci na znalezienie pracy w wielu lokalach gastronomicznych na terenie całej Europy. Celem jego jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.:

  • planowania produkcji,
  • surowców gastronomicznych,
  • maszyn i urządzeń gastronomicznych,
  • obróbki wstępnej surowców,
  • technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek,
  • wypieku ciast,
  • sporządzania deserwó i napojów,
  • sporządzania potraw specjalistycznych,
  • ekspedycji wyrobów kulinarnych.

Czas trwania kursu uzależniony jest od potrzeb uczestników jednak nie mniej niż 80 godzi.

Kontakt:

OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W SANOKU

38-500 Sanok, ul. Matejki 7A
Kom.: 510-998-004
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00