Kurs kucharza małej gastronomii
Kurs w całości opiera się na zdobyciu umiejętności manualnych z zakresu szeroko rozumiałej branży gastronomicznej w tym wiedzy teoretycznej i praktycznej. Kurs składa się z 120 godzin i realizowany jest w Restaruracji na terenie miasta Jarosławia pod okiem Mistrza Gastronomii oraz osoby posiadającej uprawnienia gastronomiczne z zakresu carvingu jak i prowadzenia własnej działalności gastronomicznej.
Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.:
- planowania produkcji,
- surowców gastronomicznych,
- maszyn i urządzeń gastronomicznych,
- obróbki wstępnej surowców,
- technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek,
- wypieku ciast,
- sporządzania deserów i napojów,
- sporządzanie potraw specjalistycznych,
- ekspedycji wyrobów kulinarnych wraz z pełnymi elementami carvingu.
Wymagania:
- ukończone 18 lat życia,
- posiadanie aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych
Kontakt:
OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W JAROSŁAWIU
37-500 Jarosław, ul. Świętego Ducha 8 - Dom Rzemiosła II piętro
Kom.: 692-445-014 / 510-998-014
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00